Zasedba PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 05 April 2012 09:30
Boštjan Polajžer

BISERNICA, VOKAL

Bostjan kBoštjan Polajžer (1972) je že leta 1983 skupaj z očetom igral pri tamburaški skupini v Cirkulanah (do njenega razpada leta 1985) ter nekaj časa tudi pri tamburaših na Ptuju. V letih 1992 - 1997 je bil vodja tamburaške skupine v Gorišnici, v tem obdobju pa je pri folklorni skupini na Ptuju igral na berde in kontrabas. Leta 1996 in 1997 se je udeležil dveh mednarodnih glasbenih taborov na Finskem in v Sloveniji. V dogovoru z OŠ je v Cirkulanah poskušal oživiti tamburaško šolo, ki je delovala v letih 1998 in 1999. V obdobju od 1998 do 2001 je bil predsednik KD Cirkulane. V trenutni zasedbi so tudi njegova žena Nada in oče Daniel. Boštjan vse od ustanovitve leta 1994 igra na bisernico in skrbi za glasbeno usmeritev skupine.

 

Mira Petrovič

1. BRAČ, VOKAL

Mira Petrovič (1975) se je skupini pridružila kmalu po nastanku. Na začetku nam je pomagala kot pevka, vendar je hitro prijela za 1. brač, ki ga igra še danes. S sestro Nado sestavljata pevski duet, ki naši muziki daje tisto pravo žlahtnost. Pripomogla je k oblačilni podobi skupine, predvsem pa Mira z zbiranjem podatkov in starejših dokumentov o zgodovini društva ter s pripravo razstav skrbi za naš »zgodovinski pečat«, pomaga pa tudi v stikih z javnostmi.

 

Toni Štumberger

2. BRAČ

Toni Štumberger (1973) je tamburaš od leta 1992, ko smo v Cirkulanah poskušali oživiti tradicijo tamburanja. Igral je na 2. brač, takrat pa sta v skupini igrala tudi njegov oče in stric - oba na bugarijo. Toni tudi v trenutni zasedbi vse od ustanovitve leta 1994 igra na 2. brač. V zadnjem obdobju skrbi za nastope, prevoze, organizacijo koncertov, pa tudi za finance. Poleg tega da je organizacijski vodja skupine je tudi podpredsednik KD Cirkulane.

 

Daniel Polajžer

TAMBURAŠKO ČELO, VOKAL

Daniel Polajžer (1950) se je s tamburaško glasbo prvič srečal že v osnovni šoli, kjer je igral na berde. Kulturno je bil zelo aktiven že kot mladenič, saj je sodeloval pri pevskem zboru in pri dramski skupini. Ko se je leta 1980 v Cirkulanah ustanovila tamburaška skupina se jim je takoj pridružil. Od takrat dalje je Daniel tamburaš z dušo in srcem, za tamburaštvo pa je navdušil tudi svojega sina Boštjana. Po razpadu cirkulanske skupine leta 1985 je skupaj z nekaj člani odšel k tamburašem na Ptuj, kasneje pa je skoraj desetletje igral pri skupini iz Gorišnice. Že od vsega začetka igra na tamburaško čelo, v trenutni zasedbi pa z basistom Tončekom sestavljata pravi haloški pevski duet. Daniel je tudi član domače skupine ljudskih pevcev.

 

Slavko Belšak

KITARA

Slavko Belšak (1956) je prekaljeni glasbenik. Že kot mladenič je igral pri narodnozabavnem ansamblu Spomini, leta 1985 pa se je pridružil ansamblu Biseri, kjer je igral bas kitaro kar 18 let. S tamburaško glasbo se je bolje spoznal med leti 1982 in 1984 ko je bil dirigent cirkulanskega orkestra, ki je takrat štel do 35 članov. Leta 1992 je sodeloval tudi pri poskusu oživljanja cirkulanske tradicije tamburaštva. Takrat je igral na kontrabas, skupina pa je delovala samo leto dni. Tamburašem se je Slavko ponovno pridružil leta 2005, v trenutni zasedbi pa igra na kitaro.

 

Tonček Milošič

KONTRABAS, VOKAL

Tonček Milošič - Humski je ...

 

Nada Polajžer

LJUDSKI INSTRUMENTI, VOKAL

Nada kNada Polajžer (1973) je svojo tamburaško pot začela v prvotni zasedbi leta 1994, kjer je igrala na 1. brač. Kmalu zatem se je skupini pridružila še njena sestra Mira, s katero sestavljata pristen pevski duet. Nada je zbrala neprecenljive posnetke »pesmi naših babic« iz celotnega področja Vinorodnih Haloz, ki smo jih tamburaši predelali v skladu z lastnim občutenjem. V veliki meri je zaslužna tudi za oblačilno podobo skupine. Leta 2003 je tamburaštvo zapustila zaradi družinskih obveznosti, saj je član skupine tudi njen mož Boštjan. Čez dolgih sedem let se je vrnila kot pevka, poprime pa tudi za lončeni bas.

 

comments
Zadnjič posodobljeno Sreda, 08 Maj 2013 10:40
 

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik,ko obiščete našo stran. Nekateri piškotki so potrebni, da stran deluje normalno, drugi za lažjo uporabo spletne strani. Tukaj lahko potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov. Če želite izvedeti več o piškotkih obiščite >> Pravilnik o zasebnosti.

Sprejmem piškotke s tega mesta.

EU Cookie Directive Module Information